דברים שכדאי לדעת על פנמה :

שם מלא: פנמה 

שטח: 75,420 קמ"ר 

עיר בירה: פנמה סיטי 

אוכלוסייה: כ-3,753,142 נפש 

מטבע: בלבואה, דולר  אמריקאי

שפה: ספרדית

הפרשי שעות: ישראל + 5 שעות

ויזות: אין צורך בויזה אבל יש לשים לב כי הדרכון בתוקף של כחצי שנה לפחות.

קידומת חיוג בינלאומית: 507+

ארצות הברית הייתה הראשונה שהכירה במדינה החדשה, ומיהרה לשלוח כוחות צבא כדי להגן על האינטרסים הכלכליים שלה באזור. בדצמבר 1903, כאשר פנמה עוד נשלטה על ידי שלטון זמני, נחתם הסכם עם ארצות הברית המקנה לה זיכיון להשלים את חפירת התעלה,  ולנהל אותה למשך זמן בלתי מוגבל. ההסכם היה לסוגיה דיפלומטית, שעוררה מתח מתמיד בפנמה.

שאיפתם של מייסדי המדינה ליצור מערכת פוליטית דמוקרטית, שבה שתי המפלגות הגדולות, השמרנים והליברלים, יפעלו יחדיו, לא התגשמה. המערכת הפוליטית סבלה אי-יציבות ושחיתות, וכהונתם של נשיאים נבחרים הסתיימה לעתים לפני זמנה.

לאחר מותו של טוריחוס, התרכז הכוח בידי הגנרל מנואל נורגייה, ראש המשטרה החשאית לשעבר. ארצות הברית האשימה את נורייגה במעורבות בסחר בסמים והמתח בין המדינות הלך גאה.

ארצות הברית החלה בהזרמת כוחות צבא גדולים לבסיסיה באזור התעלה, ובדצמבר אותה שנה פלשה לפנמה במבצע צבאי מהיר. אנדארה הושבע לנשיא ביום הפלישה בבסיס אמריקני, ונורייגה נתפס ונשלח למאסר בארצות הברית על סחר בסמים. הכוח ניטל מידי הצבא ועבר למוסדות נבחרים באופן דמוקרטי.

הרשות המחוקקת היא האספה הלאומית: Asamblea nacional, המורכבת מבית יחיד. הנציגים נבחרים לתקופה של חמש שנים באזורי בחירה, שחלקם (באזורים הכפריים דלי האוכלוסייה) שולחים נציג יחיד וחלקם מספר נציגים. מספר חברי האספה אינו קבוע והוא תלוי בחלוקה למחוזות בחירה ובשינויים בפיזור האוכלוסייה. בבחירות שנערכו ב-2004 נבחרו 78 נציגים ובבחירות 2009 ירד המספר ל-71.

שטחה הכולל של פנמה כ-78,200 קמ"ר, מזה 75,990 קמ"ר שטחי יבשה וכ-2210 קמ"ר שטחי מים. צורתה צורת S המשתרעת ממזרח למערב, ברוחב שבין 60 ל-77 ק"מ ובאורך 772 ק"מ. היא גובלת בים הקריבי בצפון, באוקיינוס השקט בדרום, בקולומביה במזרח ובקוסטה ריקה במערב.

התרבות השלטת היא תרבות היספאנית-קריבית, והדת הנפוצה היא הנצרות הקתולית, אך האוכלוסייה מגוונת מבחינה אתנית, דתית, תרבותית ולשונית, והתרבות היא במידה רבה כור היתוך של קבוצות שונות.

השפה הרשמית היא ספרדית, אך אנגלית נפוצה כשפה שנייה וכ 14% מן התושבים, בעיקר ממוצא קאריבי, דוברים אותה כשפת אם. כמו כן קיימות עדיין קבוצות קטנות הדוברות בשפות הילידיות.

בפנמה ישנן שלוש קהילות יהודיות: "קול שארית ישראל" (רפורמים), "בית אל" (בית חב"ד) ו"שבת אחים" (אורתודוקסים ספרדים) כשקהילת "שבת אחים" מונה מעל 10,000 נפש והיא הגדולה ביותר באזור הכולל את מרכז אמריקה, הקאריביים, וקולומביה השכנה מדרום. חלקה היחסי באוכלוסייה הוא בין הגדולים באמריקה הלטינית. בפנמה סיטי יש חמישה בתי כנסת ששלשה מתוכם שייכים לקהילת שבת אחים ואחד לקהילה של חב"ד (הקהילה האשכנזית) ואחד לקול שארית ישראל. ישנם חמישה בתי ספר יהודים. הקהילה נחשבת לאמידה מאד.